Omgeving

Noordkust van Bali

De noordkust van Bali maakt deel uit van de regio Bueleleng en bestaat uit kilometers vulcanisch strand. Dit gebied heeft naast de lange stranden ook prachtige rijstvelden, mooie meren ook vele kleine oude authemtieke dorpjes. U kunt bij zonsopgang met de boot naar de dolfijnen of en de rustige zee snorkelen. Ook duiken is mogelijk.


Banjar

Bezoek dicht bij de villa het rustig gelegen Buddistische monikkenklooster, een miniatuur van de beroemde Borobadur tempel. Of bezoek Air Panas warmwater bronnen vlakbij Banjar. Dit alles op enkele minuten rijden.


Trektocht

Wat wij zeer aanbevelen is het maken van een trektocht te voet door het mooie landschap en dorpjes in de buuurt van de villa. De tocht vindt plaats onder begeleiding van een bevriende gids (Putu Artana) en duurt een ochtend. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch bij Putu en zijn vrouw Ria thuis. Voor meer informatie: http://www.mayongtrackingexperience.com.


Singaraja

In SINGARAJA, de oude hoofdstad, vindt u nog steeds gebouwen uit de tijd van de Nederlandse kolonisatie.
Nabij Singaraja kunt u AIR SANIH bezoeken. U vindt hier een zwembad met natuurlijk kristalhelder water en een tempel, genaamd de Pura Pondok Batu welke u een adembenemend zicht geeft over de Bali zee.
De watervallen van GITGIT zijn beroemd vanwege hun frisse lucht. De waterval valt van een hoogte van maarliefst 35 meter naar beneden.


Bedugul

DE BUYAN EN TAMBLINGAN MEREN bieden u een uitstekende gelegendheid om in alle rust rond te trekken en te vissen. De frisse lucht van de bergen en het tropische regenwoud maken dit tot een van de meest ideale locaties om te sporten en te klimmen of om gewoon te wandelen.
BEDUGUL bevindt zich aan het BERATAN MEER. Vlak nabij het strand van dit meer staat een van de meest belangrijke en beroemste tempels van Bali: dePura Ulun Danu. U kunt er ook de botanische tuinenKEBUN RAYA bezoeken.

In PERMUTERAN kunt u naar een opvangcentrum voor schildpadden, u kunt er duik cursussen volgen en bovendien (nachtelijke) duiktochten maken.
BALI BARAT NATIONAAL PARK bevat vele bergen en bestaat uit vooral mangroves, monsoon bebossing, savannahs en koraal eilanden. Het beslaat ongeveer 10% van de totale oppervlakte van Bali en is de laastste schuilplaats voor een van de meest bedreigde vogel ter wereld: de Bali Starling.
Ten oosten van de Bali-Java ferry terminal liggen de kalme waters van SECRET BAY. U vindt hier de meest vreemde en ongewone wezens van de onderwaterwereld.